NOTÍCIES

Semillas Fitó manté la seva presència a Ferimel com a empresa referent en varietats de meló per a la Manxa

10/08/2022

L’empresa ha acudit a les cinc edicions de la Fira Regional de Membrilla (Ciudad Real) amb la seva àmplia oferta de meló pell de gripau, com Arroyo, Montiel i Manchego l, i amb novetats per a diferents segments del mercat.

Del 4 al 6 d’agost s’ha celebrat la 5a edició de la Fira Regional del Meló, Ferimel 2022, a la localitat manxega de Membrilla (Ciudad Real). Una vegada més s’ha comptat amb la presència de Semillas Fitó, que ha participat en totes les edicions per tal de fer costat als productors d’aquesta zona de cultiu de meló.

L’estand de Semillas Fitó ha estat una vegada més dels més concorreguts de Ferimel, i ha rebut clients, grans i petits productors, comercials i professionals del sector interessats en l’oferta de l’empresa, que continua desenvolupant varietats adaptades a la climatologia i les necessitats dels productors de la Manxa. Durant tres jornades, el meló pell de gripau ha estat la principal atracció d’aquesta fira, però també s’han mostrat varietats de melons que demana el mercat, com ara el groc, el gàl·lia i el cantaloup.

En pell de gripau, Semillas Fitó ha volgut destacar la varietat Arroyo per als trasplantaments primerencs (mitjan abril i primers de maig) i tardans (de l’1 al 10 de juliol), amb bona grandària i molt bona qualitat. Per a trasplantaments de finals d’abril fins al 15 de maig hi ha la varietat Manchego, un clàssic en aquesta zona amb més de 12 anys al mercat i líder en diverses campanyes, i per a trasplantaments del 20 de maig al 20 de juny destaca la varietat Montiel, que també dona una altíssima qualitat i un excel·lent sabor.

A més, a Ferimel s’ha presentat el distintiu Flavourite, amb el qual compten les varietats de meló Arroyo i Montiel a causa del seu excel·lent sabor i que les diferencia de la resta de melons pell de gripau. Per aconseguir aquest distintiu de sabor Flavourite, Arroyo i Montiel han hagut de sotmetre’s a un panell de tastadors externs a la companyia, que les han testat per poder dictaminar que totes dues varietats compten amb un sabor excel·lent respecte al de la resta de varietats que ofereix el mercat.

A la fira s’han presentat altres tipologies de meló de Semillas Fitó: el groc Cartago, que és molt homogeni i rugós i té un pes de 2 kg i una alta qualitat gustativa i bona postcollita; el cantaloup Loire, amb fruits ferms i amb una molt bona conservació postcollita, i el codi GLV 194111 en gàl·lia, una nova varietat per a aquesta zona.

En síndria s’ha presentat la varietat Rhiana, una síndria negra sense llavors que és referent de qualitat en el mercat per la seva dolçor, i Pilar, una síndria ratllada pol·linitzadora amb microllavor de calibre petit amb bona consistència i sabor, per a sembres des de mitjan abril fins a principi de juliol a la Manxa. Pilar és la parella perfecta de cultiu per a qualsevol síndria triploide.

Finalment, també s’ha presentat una nova tipologia de meló com és Little Planet, de format petit i cridaner, amb un nou tipus de carn, batejada com a «ICE GREEN», que es caracteritza per ser cruixent, afruitada, aromàtica, dolça (> 16 graus Brix) i extrasucosa, amb un atractiu color verd.

  • Compartir:

Últimes noticies

17/05/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

15/04/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

16/02/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

17/01/2024

Semillas Fitó acudeix a la Fruit Logistica per reforçar el seu posicionament de marca i presentar un ambiciós Pla de Sostenibilitat 2026

CONTACTA AMB NOSALTRES

Consulta la nostra xarxa comercial arreu del món

Oficina Central

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com