NOTÍCIES

La TomatoXperience de Semillas Fitó mostra el seu lideratge i innovació en totes les tipologies de tomàquet

17/03/2022

Aquest mes de març de 2022 s’ha celebrat la tercera edició de la TomatoXperience de Semillas Fitó, una visita demostrativa en la qual s’ha donat a conèixer tota la gamma de tomàquet de l’empresa i la millora contínua que aporta al mercat en totes les tipologies. Malgrat la mala climatologia, aquesta edició ha estat un èxit, amb visites contínues de tècnics, productors, caps de compra de la distribució i periodistes, que han fet el recorregut en petits grups.

Cada any la TomatoXperience millora la seva proposta, i els visitants d’aquesta tercera edició han viscut una veritable experiència visual i gustativa en què han pogut conèixer dins l’hivernacle el potencial de les gammes de Fitó en tomàquet cirerol (cherry), llarga vida, tradicional o especialitats, a més de degustar i diferenciar el sabor i qualitats de cada varietat i conèixer a través d’un divertit joc la importància de fer servir el portaempelt o patró adequat per al bon desenvolupament de cada varietat.

Líders en tomàquet, amb presència en totes les tipologies

Si una cosa els ha quedat clara als visitants després del recorregut de la TomatoXperience, és que a Fitó són veritables experts en tomàquet, tant per inversió en R+D com per l’amplitud de catàleg, així com per la seva presència destacada en totes les tipologies i pel seu estudi constant per millorar la genètica de les plantes i el desenvolupament de portaempelts específics.

Així, els visitants han pogut conèixer i degustar la qualitat i l’excel·lent sabor de les seves especialitats amb marca pròpia com Monterosa i Nippo, així com dels seus cirerols Mulan i Solemío. Recordem que tant Monterosa com Nippo han obtingut importants premis internacionals per la seva qualitat i originalitat; i que Mulan i Solemío són els primers cirerols a aconseguir la distinció «Flavourite (Consumers Nº1 Taste)» pel seu sabor excepcional.

A més, hi ha hagut una zona de l’hivernacle destinada als tomàquets tradicionals, en els quals destaca l’aposta pel Carboner en coll verd per a amanida, amb una imatge diferenciada perquè el consumidor el busqui per la seva qualitat, sabor i preu. En aquest segment també s’han presentat Albarado, Tomacó i Rosamei, que són varietats amb un enorme potencial.

Finalment, no es pot parlar de tomàquet i de Fitó sense veure les varietats de ram, on la companyia és líder amb Ateneu després de 8 anys triomfant en el mercat. Ateneu és la referència a l’hora de produir un tomàquet de qualitat i amb la millor postcollita per a exportació.

Perfect Match, el millor portaempelt per a cada varietat

Durant tota la visita, s’ha incidit en el portaempelt utilitzat en cadascuna de les varietats, amb l’objectiu d’acabar l’experiència amb un divertit joc per veure si els visitants eren capaços de diferenciar uns portaempelts d’uns altres i recordar amb quines varietats calia fer-los servir. El joc s’ha denominat Perfect Match, com la seva gamma de portaempelts, i consistia a triar el millor portaempelt per a cadascuna de les varietats vistes durant el recorregut.

Els portaempelts de Fitó es caracteritzen per formar plantes molt generatives que afavoreixen la ventilació del cultiu i, per tant, la salut vegetal de la planta i la qualitat de fruit dels tomàquets. A més, presenten un sistema radicular pivotant molt potent, amb una gran densitat d’arrels secundàries i una alta taxa de renovació. Aquestes dues característiques són clau a l’hora de lluitar contra els nematodes del sòl i per aguantar situacions d’estrès hídric o d’un altre tipus.

Així, la gamma de portaempelts Perfect Match compta amb tres varietats: Tronix, un portaempelt generatiu de vigor mig-alt i cobertura foliar intermèdia; Bandix, de vigor mitjà, molt generatiu, la qual cosa confereix una baixa cobertura foliar i un entrenús més curt, i Silex, un portaempelt de vigor baix i alta tolerància als nematodes.

En definitiva, la TomatoXperience ha estat tota una experiència per conèixer una mica millor la dura feina que cal fer durant anys per arribar a ser líders en tomàquet.

 

  • Compartir:

Últimes noticies

15/04/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

16/02/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

17/01/2024

Semillas Fitó acudeix a la Fruit Logistica per reforçar el seu posicionament de marca i presentar un ambiciós Pla de Sostenibilitat 2026

11/01/2024

Waikiki rep el premi Sabor de l’Any 2024 a Portugal

CONTACTA AMB NOSALTRES

Consulta la nostra xarxa comercial arreu del món

Oficina Central

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com