NOTÍCIES

Els productors de pebrot obren les seves portes a l’hostaleria murciana de la mà de Semillas Fitó

30/06/2021

L’acció Bus Trip #Vitamínateconpimiento amb la col·laboració de PROEXPORT i HOYTÚ, enalteix els valors del cultiu murcià

Semillas Fitó s’ha centrat en el sector de la restauració en la seva última acció de la campanya #Vitamínateconpimiento, que té com a objectiu promocionar el consum del pebrot com a producte de proximitat, de qualitat i d’alt valor nutricional, i alhora posar en valor el sector per la seva importància social i econòmica al Camp de Cartagena (Múrcia).

En col·laboració amb Proexport i Hoytú (Hostaleria i Turisme de la Regió de Múrcia) s’ha presentat la iniciativa Bus Trip #Vitamínateconpimiento, que ha permès que cuiners de tota la Regió de Múrcia puguin conèixer in situ les diferents fases del cultiu de pebrot, des de la llavor fins a la taula.

Per dur a terme aquesta iniciativa, ha estat imprescindible comptar amb el suport incondicional de les empreses productores de pebrot de la regió que, bolcades amb aquesta activitat, ens han obert les portes de les seves instal·lacions. Encara que per ubicació només se s’han seleccionat algunes, és important recalcar que ho han fet en representació de tot el sector productor.

Així, el viatge va tenir lloc per diferents ubicacions del Camp de Cartagena, on els caps de cuina dels restaurants van visitar l’Estació de Millora de Semillas Fitó. Allà van comprovar com es treballa en l’obtenció de noves varietats. A continuació, van recol·lectar pebrot en un hivernacle d’Agromontes a San Javier, on se’ls va explicar tot el procés del cultiu. I també van participar en una subhasta a Soltir per conèixer les diferents destinacions del pebrot murcià.

Finalment van poder classificar i empaquetar el producte en un magatzem de confecció a Mercagrisa, on el seu responsable de qualitat els va explicar com es gestiona la traçabilitat del pebrot, per tal de conèixer tot el seu recorregut des de la llavor fins que es lliura al punt de venda.

Van participar en aquest recorregut els caps de cuina dels restaurants Centro de Calasparra, La Veleta d’Águilas, Casa Roberto i El lunático Don Quijote de Lorca, Athabasca de Torre Pachecho, Ramón de Los Alcázares, Entretempos de Bullas i Eszencia de Cartagena.

«A la Regió de Múrcia el cultiu de pebrot és molt important, ara està en plena temporada. Des de Semillas Fitó, hem volgut fer arribar aquesta informació tan valuosa a un sector al qual toca de ple, els cuiners. I ho hem fet a través d’un recorregut en el qual els hem mostrat el cicle íntegre del pebrot, des de la fase de cultiu fins a la comercialització, i explicant-los les diferents varietats que existeixen i quines són les més idònies per a cada tipus d’elaboració en cuina», ha explicat Elena Astor.

Per part seva, Fernando P. Gómez Molina, director general de Proexport, ha destacat que «amb aquesta iniciativa hem obert de bat a bat les portes del sector agrícola als nostres cuiners, perquè coneguin amb tot detall l’origen del nostre pebrot i el conscienciós treball que desenvolupen agricultors i empreses per portar-lo a la seva taula amb tot el sabor i qualitat que ells demanen. Estem feliços d’aquesta col·laboració tan estreta».

La Regió de Múrcia produeix entre els mesos de març i setembre unes 150.000 tones de pebrot, en les seves varietats Lamuyo i California, molt valorades pels consumidors espanyols i europeus, ja que l’any 2020 es van exportar un total de 111.876 tones.

En l’actualitat, el cultiu del pebrot a la Regió de Múrcia ocupa 1.493 hectàrees, de les quals 1.189 es troben sota hivernacles i la resta, a l’aire lliure. Pràcticament la totalitat d’aquest cultiu s’obté utilitzant tècniques sostenibles de producció integrada, emprant fauna i flora auxiliar per combatre plagues. En els últims anys ha crescut el cultiu ecològic que, com assenyala Proexport, no difereix en la qualitat del pebrot respecte a la producció integrada.

  • Compartir:

Últimes noticies

15/04/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

16/02/2024

Semillas Fitó presenta el seu nou posicionament global per a hortícoles, així com les varietats Foodture i per a gran consum a la Fruit Attraction 2023

17/01/2024

Semillas Fitó acudeix a la Fruit Logistica per reforçar el seu posicionament de marca i presentar un ambiciós Pla de Sostenibilitat 2026

11/01/2024

Waikiki rep el premi Sabor de l’Any 2024 a Portugal

CONTACTA AMB NOSALTRES

Consulta la nostra xarxa comercial arreu del món

Oficina Central

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com