Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. A l'continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra: Política de cookies Acceptar

NOTÍCIES

L’aplicació de Trichoderma en llavors de blat de moro protegeix contra l’estrès hídric

20/07/2020

Els nostres companys del departament de Seed Technology, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, demostren els beneficis d’un tractament de llavors biològic a base de Trichoderma en blat de moro sota estrès hídric.

Virginia Estévez i Juan Jesús Narváez, companys del departament de Seed Technology, en col·laboració amb l’equip investigador liderat per la professora Dra. Maria Isabel Trillas (Universitat de Barcelona) i en el marc del programa «Doctorats industrials» de la Generalitat de Catalunya, han publicat un article a la revista internacional PLANTA. Aquesta revista és una de les més prestigioses del món en el seu àmbit, i se situa en el primer quartil a nivell d’impacte científic en biologia vegetal.

En aquest article es demostren els efectes beneficiosos d’aplicar el fong Trichoderma asperellum soca T34 en blat de moro sota condicions d’estrès hídric sever. A més, a l’estudi es va provar un tractament de llavors convencional a base de fungicida químic i la combinació de tots dos a la llavor.

Les plantes que van comptar amb la presència de la soca T34 a les arrels van obtenir, al final de l’assaig, un pes sec i un nombre de grans a la panotxa significativament més alts. A més, també els va augmentar el contingut final de carboni i fòsfor. Sota estrès hídric i mesurant l’intercanvi de gasos a la superfície de la fulla, es va observar que les plantes amb T34 van millorar el contingut relatiu i l’eficiència de l’aigua, així com la fotosíntesi.

Així, els resultats d’aquesta investigació demostren que:

  • Un tractament de llavors amb un fitosanitari biològic (T34) pot millorar la fisiologia de la planta tant en condicions d’irrigació normal com sota estrès hídric sever (sequera) en blat de moro (Zea mays).

  • El tractament de llavors combinat (fitosanitari biològic i químic: fungicida) és possible en la mateixa llavor (i continua sent viable dos anys després de tractar segons resultats publicats al congrés internacional MICROPE celebrat a Viena, Àustria, el 2018).

  • Compartir:

Últimes noticies

04/11/2020

Refermem el nostre lideratge a Almeria en meló groc, gàlia, cantaloup i síndria

02/11/2020

Participem a la Fruit Attraction LIVEConnect 2020

29/10/2020

Aconseguim la certificació ESTA

14/10/2020

#UnitsAlimentemAquestPaís

CONTACTA AMB NOSALTRES

Consulta la nostra xarxa comercial arreu del món

Oficina Central

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com