Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. A l'continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra: Política de cookies Acceptar

LES NOSTRES TECNOLOGIES

CERTIFICACIÓ GSPP


QUÈ ÉS GSPP?

És una fundació holandesa i la seva ccertificació de qualitat GSPP (Good Seed & Plant Practices) garanteix una gestió per processos des de la producció i processament de les llavors (inclosa la llavor parental) fins a la seva comercialització. Aquesta gestió es du a terme en base a mètodes de treball que compleixen amb l'estàndard GSPP.

El seu objectiu és prevenir que les llavors i plantes del tomàquet s'infectin pel bacteri Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) que ocasiona greus pèrdues qualitatives i quantitatives en les produccions de tomàquet.

El patogen

Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) o “xancre bacterià del tomàquet” és un bacteri del gènere Clavibacter. Aquest bacteri, inofensiu per a la salut humana però perjudicial per a la salut vegetal, és el major causant de la principal malaltia bacteriana a nivell mundial en el cultiu del tomàquet. Afecta principalment a la família de les solanàcies (tomàquet, pebrot i albergínia). El patogen causant del marciment de la planta i altres símptomes pot sobreviure en les llavors durant mesos i és un bacteri fàcil de propagar per aigua, eines, materials i contacte directe amb plantes.

 

Quins danys causa?

Els símptomes són el marciment unilateral de les fulles basals que ascendeix per la tija i, finalment, acaba produint necrosi i marcint totalment la planta.

També, xancres en tiges i pecíols, taques necròtiques a les fulles i taques en els fruits amb forma d'ull d'ocell (taques negres amb un halo blanc al voltant).

Com es transmet?

El bacteri Cmm es transmet per contacte (eines contaminades, mans, roba, contacte directe de planta a planta), material de propagació (empelts, esqueixos) i aigua.
Aquesta classe de bacteri Cmm pot romandre infectiva en llavors, restes de plantes i sòl contaminat durant mesos. A més, pot romandre latent dins l'hoste sense presentar símptomes de malaltia, fet que el converteix en potencialment perillós.

MESURES DE SEGURETAT:

La normativa GSPP exigeix establir una zonificació de seguretat en els entorns de treball que minimitzi les probabilitats de patir una contaminació bacteriana. Així mateix, també defineix les mesures d’higiene que cal seguir per entrar a cada zona, segons l'activitat que s'hi hagi de realitzar i l'àrea, com utilitzar roba d'un sol ús o un uniforme personalitzat, desinfectar les mans, desinfectar els utensilis personals i desinfectar les eines de treball, entre d'altres.

FORMACIÓ CONSTANT DEL PERSONAL:

A causa de la perillositat i rapidesa de propagació d'aquest tipus de patogen o d'altres que puguin esdevenir, el nostre equip ha d'estar correctament format i entrenat per al dia a dia. La prevenció és la millor forma de control.

Per això, proporcionem formacions periòdiques als nostres empleats i col·laboradors sobre com han de procedir en un entorn amb mesures d'higiene estandarditzades.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Consulta la nostra xarxa comercial arreu del món

Oficina Central

Selva de Mar 111 08019 Barcelona España
Tel.: 93 303 63 60 · Fax: 93 303 63 73

info@semillasfito.com